Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RR

rezjir

14. 6. 2009 17:23
Obávám se že současný danńový systém

za který je odpovědná ODS, vyrábí chudé, jak na běžícím páse. Čtěte kritiku klasika. Čtěte Jirouska.

0 0
možnosti
O

Oberfalzer

14. 6. 2009 18:48
Re: Obávám se že současný danńový systém

Ze snížení daní ještě nikdo neschudl.

0 0
možnosti

Clara Shot

14. 6. 2009 16:52
Pane Oberfalzer,

doufám, že budete v příštím termínu kandidovat na post předsedy ODS, držím palce!

0 0
možnosti
O

Oberfalzer

14. 6. 2009 18:47
Re: Pane Oberfalzer,

Nevím, jestli někdy takový čas nastane, ale v dohledné budoucnosti pro to nevidím příležitost.

0 0
možnosti
D

da.rock

14. 6. 2009 11:28
Můj názor je jiný

Nesouhlasím s tvrzením, že daňová progrese je demotivující. Uvedu příklad - pokud pro uspokojení svých životních potřeb potřebuju dejme tomu 50.000 měsíčně, pak musím vydělat řekněme 60.000. Pokud se zvýší daň, mám dvě možnosti - buďto se smířit s nižším standardem a nebo více pracovat, abych si těch svých 50.000 čistého nadále vydělával. A já svůj životní standard snižovat nechci, proto musím víc pracovat, abych si jej zachoval. Tudíž vytvářím větší hodnotu, než před zvýšením daně.

Naopak snížení daně znamená vyšší příjem, při stejné produktivitě - nic mě tedy nemotivuje ke zvýšenému pracovnímu úsilí. Snížení daní je tedy demotivující.

0 0
možnosti
MU

Mira UL

14. 6. 2009 12:18
Váš názor je hloupý

Podle Vás je ideální zdanění tak někde mezi 95 až 99%. Teprve pak bude mít každý motivaci k vytváření hodnot. Mám pro Vás jednoduché řešení: ponechte si ze svého příjmu tnejvýš 1/20 a zbytek noste každý měsíc na finanční úřad. Pokud Vám 5% Vašeho příjmu nebude stačit na pokrytí základích životních potřeb, musíte přidat, abyste vytvořil větší hodnotu. Pamatujte přitom na to, pro svoji spotřebu budete mít jen 1/20 příjmu. To je motivace, co?

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti
K

kenev

14. 6. 2009 8:52
Proč zrovna Jánošíkovi?

Ten ať posuzuje vlastní, místně příslušné koncepty.

Máme přece své, historicky známé politiky.

Jan Cukr Kozina, Babinský ....;-DRv

0 0
možnosti
K

kaktusak

14. 6. 2009 0:43
Daňová optimalizace=krádež

Měli by je pozavírat. Podnikatelé vůbec nejsou potřeba, jak ukazuje historie. Jestli se jim tady nelíbí, ať táhnou na ty svoje Bahamy.

0 0
možnosti
O

Oberfalzer

14. 6. 2009 0:57
Re: Daňová optimalizace=krádež

Bez podnikatelů by nebyla vůbec žádná práce. Naopak potřebujeme jich co nejvíce.

Něco jiného jsou podvodníci.

Daňová optimalizace není krádež, jde o co nejvýhodnější umístění daňové povinnosti mezi státy, které mají odlišné daňové zátěže a systémy. Naším zájmem je stát se vyhledávanou rezidenturou pro podnikatelské subjekty, tedy usilovat o konkurenceschopný daňový systém, který přiláká domácí i cizí subjekty ke zdaňování právě u nás.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

14. 6. 2009 0:08
Skvělou reformu už jste jednou měli, ale...

místo skvělé Tlustého reformy přišel technokrat Kalousek a co se nestalo. Z reformy zmizelo vše podstatné, pro co značné množství lidí, které vidělo do těchto reforem, ODS hájilo, podporovalo a volilo, zůstal jen příslib, že na "reformě" nikdo neprodělá. Čím jste se pak odlišili od ČSSD? Nevím s čím přijdete letos, ale dám si velký pozor na to, abych váš program hájil. Poté, jak to dopadlo nyní, jsem si připadal jak nějaký naivní idiot. Takže chcete-li mít alespoň mizivou šanci na úspěch 1) postavte reformu na zjednodušení, zefektivnění, transparentnosti a spravedlnosti, ne na daňových ziscích pro každého 2) odstraňte různé daňové základy pro výpočet daní a pojištění, nejlépe tak, že vyházíte paragrafy o placení pojistného zaměstnavatelem 3) Vyházejte výjimky v daňových zákonech, osvobození atd. 4) zbavte začínající podnikatele povinnosti platit v prvním roce podnikání zálohy na daň 5) Zrušte daně, které nemají ospravedlnění atd. Víc se sem nevejde. 

0 0
možnosti
O

Oberfalzer

14. 6. 2009 0:51
Re: Skvělou reformu už jste jednou měli, ale...

Bohužel musím přiznat, že s vámi ve většině vašich názorů souhlasím.

0 0
možnosti
PG

gapa

13. 6. 2009 23:38
Koncept nebo plán,jak nasypat hrášek Jánošíkovi

Co takhle zrušit senát,zeštíhlit ministerstva,posvítit si na podnikatele,kteří šidí stát na daních a zatočit s korupcí a tunelováním?To by bylo miliard do státní kasy! Převážná část nezaměstnaných nemůže za to,že nemají práci a jsou odkázáni na sociální dávky,to je důsledek systému,který jste tu nastavili a jestli nechcete nezaměstnané,tak jim dejte práci.A jestli to neumíte,tak běžte od vesla a dejte svá koryta k dispozici .

0 0
možnosti
O

Oberfalzer

14. 6. 2009 0:49
Re: Koncept nebo plán,jak nasypat hrášek Jánošíkovi

Za krátké vlády koalice vedené ODS se snížila nezaměstnanost z více než 8% pod 5%. Pak přišla krize. Narozdíl od ČSSD si nemyslím, že světovou krizi způsobil Goerg Bush s Mirkem Topolánkem a s Janem Zahradilem. My jsme nastavili systém, který odlišoval jedince k práci neochotné od těch, kteří práci hledají. Byli jsme úspěšní.

Krize je nový fenomén, který zhoršuje ekonomiku globálně, v České republice se neumíme celosvěovým tendencím ubránit. Přesto je důležité, aby se vláda přednostně soustředila na udržení pracovních míst.

O ty, kteří práci ztratili, musí být dobře postaráno. Systém opatření proti dopadům krize však musí být nastaven tak, aby nedocházelo ke zbytečnému zadlužování, tedy k zadlužování, které nepřináší budoucí prospěch.

Vaše invektivy nechávám bez komenáře.

0 0
možnosti
MC

sualk

13. 6. 2009 23:09
To si možná myslíte Vy,

ale ODS se tak zdaleka nechová. Pokud by to tak bylo nebyla by potřeba vzniku nových stran. SSO přemýšlejte o tom. Za článek ovšem má karma.R^

0 0
možnosti
C

cara7

13. 6. 2009 21:21
Máte

tam blábol!Za Zemana nebyl první deficit,ale už za Klause akorát,že to ukrýval do konsolidanční banky!!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS