Diskuse

Politici si mohou za volební krizi sami

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

Emi-grant

4. 9. 2009 12:52
česká polovičatost.

a vyčůranost, Švejkování, Kocourkov. To jsou hlavní příčiny tohoto stavu. Vždyť to je naše genetická vada. "Ser na to, to je dobrý" slyšíme dnes a denně. Tak proč by měli být politikové jiní. Závažnější ale je ta stupidita myšlení. U pana Sobotky je to zarážející. Ať si pánové uvědomí, že Melčák  je jediný, kdo ten účelový bordel řeší. V roce 2006-7 to byl on, kdo měl odvahu vidět realitu a sice, že nešlo o ČSSD, ALE PAROUBKŮV OSOBNÍ BOJ O MOC.  A Paroubek byl a je riziko nejen pro socialisty, ale pro celou republiku.  Za co ho chcete žalovat? Že podal oprávněnou stížnost? Je to jenom na rozhodnutí ÚS. Melčák nic neovlivní. Každopádně mně, jako občanu a voliči nijak Melčák neublížil. Vy politici jste ti jediní viníci. A přestaťe se zbaběle schovávat za Melčáka. Mně je také zcela jedno, kdo za tím stojí.

0 0
možnosti
T

tatkabrumla

4. 9. 2009 10:38
Konečně řekl někdo pravdu

Souhlasím s článkem, zákon má platit pro všechny stejně. R^

0 0
možnosti
PM

ZEROVAN

4. 9. 2009 7:43
Dobrý článek kazí špatné letopočty

Ale to se stává i mě ;-D

0 0
možnosti
NN

papullus

4. 9. 2009 9:52
Re: Dobrý článek kazí špatné letopočty

A který letopočet je špatně ?

0 0
možnosti
D

daviduss

3. 9. 2009 20:46
nesmysl

"Mnohem nezodpovědnější než pozastavit vyhlášení termínu voleb by tedy bylo nechat běžet kampaň, nechat dojít k volbám a následně je zrušit jako neplatné".

Pokud by ÚS vykonatelnost neodložil, jeho nález by měl pouze akademický význam( ÚS ruší předpisy tzv. ex nunc, tj. jeho rozhodnutí se nevztahuje do minulosti), nemohl by tedy zpetně zrušit již proběhlé volby.

0 0
možnosti
R6

Redman 69

3. 9. 2009 19:28
beneflok

úkol daný KSČM všem skrytým složkám STB,spícím spolupracovníkům,členům a sympatizantům zní: Všemi prostředky a silami se snažit o demontáž stávajícího režimu.

0 0
možnosti
K

Kecaj

4. 9. 2009 8:17
Re: beneflok

Taky doufám že už to chápe více lidí.R^

0 0
možnosti
R6

Redman 69

3. 9. 2009 19:23
Zrušení uspořádaných voleb a jejich výsledků

bude další kapitolou této neústavní historie,kdy politici překrucují ústavu podle toho,jak se jim zrovna hodí.

0 0
možnosti
JB

beneflok

3. 9. 2009 18:25
Znovu a znovu

žasnu, kolik lidí - nebo najatých agentů STB podle akce Klín - zde píše zuřívé odsuzování ústavního soudu a Melčáka. Přečetli jste si někdo tu ústavní stížnost? Jste schopni ji pochopit? Pak byste samozřejmě museli dojít k závěru, že politické strany ve své politické soutěži nerespektují ústavu ani listinu základních práv a svobod a jako ústavní delikventi si dělají co chtějí. Může někdo z vás nerespektovat zákony bez důsledku pro svoji osobu? Proč tedy obhajujete úzké skupiny politiků kteří to dělají a napadáte ty, kteří to označí za porušení zákona?

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

3. 9. 2009 17:55
Naši ústavní soudci jsou lidé mimo realitu

- to, co včera předvedli, by zdravě uvažující lidé nemohli udělat. Co

když někdo podá stížnost těsně před eventuelnímí červnovými volbami? To

se zase pozastaví, než se moudří páni soudci rozhodnou? A nebo když

nějaký student, který se nestihne připravit k maturitě, podá těsně před

maturitami ústavní stížnost? To se maturity odloží na neurčito?

0 0
možnosti
LG

l.g

3. 9. 2009 18:22
Re: Naši ústavní soudci jsou lidé mimo realitu

Zorientujte se trochu v situaci.

Všechny kroky, které vláda dělá musí dělat tak, aby byly v souladu se zákonem a nikdo je napadnout nemohl. To se při vyhlášení předčasných voleb nestalo. Neviňte z toho soudce. Ti dělají jen svou práci. Viníkem jsou poslanci.

Červnové řádné volby nikdo napadnout nemůže, protože jsou "řádné"... :-)

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

3. 9. 2009 13:25
Nepřekvapuje, že..

se objevují na scéně politické mrtvoly jako Kalvoda a Melčák. Nepřekvapuje, že Klaus brojí proti Ústavě - je to mizerný výplod pravdo-láskovců. Nepřekvapilo ani to, že hloupost mnohých zkušených politiků je nejvíc viditelná, když proklínají vyrovnané síly pravice a levice po volbách, při rozdělování křesel. Špína, která tryskala po každém takovém PATU..byla pro občany dostatečný důkaz. Věřím, že zanedlouho ( tím dřív, čím hlubší politickou krizí budeme procházet ) vám to všem někdo podrthne a sečte.[>-]

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

3. 9. 2009 13:11
Dobrá, dobrá..

a pročpak ještě nikoho nenapadlo říct lidem to podstatné?! Soudci se povýšili nad politiky. Zárodek "Justikracie"? Nebo to je jen hra Klause a Rychetského o moc? Při projednávání LS v Srnátu jsem vás viděl. A ačkoliv jste byl proti této zhůvěřilosti, volil jste podobné argumenty, jako když Bém prodával historické domy a zastupitelé hráli "opozici". Směšná fraška. Přitom LS je nebezpečí, jehož důsledky budou nevratné v případě ratifikace a uplatňování jejího diktátu. Vy jste také(!) Senát..důkaz, že stáří se s moudrostí setkává jen tam, kde o nic nejde, nebo jde o málo. Bohužel.Rv[>-]

0 0
možnosti
LG

l.g

3. 9. 2009 18:39
Re: Dobrá, dobrá..

Bylo by dobré to podstatné říct vám. Soudci jen dělají svou práci v rámci svých pravomocí. Nikdo se nikde nepovyšuje.

Klaus a parlament zato schválili paskvil zákona, který koliduje s ústavou této země.

Klobouk dolů před odvahou těch pánů a dam.

0 0
možnosti